BLOGGER TEMPLATES AND MyYearBook Layouts »

Forever Love

Banner created with MyBannerMaker.com

Saturday, May 28, 2011

InsyaALLAH.. Kalau ada jodoh..

Dalam seminggu dua ni, ayah,makcik kerap mengusik aku.. NIZAM.. tu yang jadi usikan untuk saya.. insyaALLAH.. kalau ada jodoh antara sha & nizam, kami akan di satukan dengan ikatan pernikahan.. Sha percaya & yakin pada jodoh yang ALLAH tentukan..

Semoga tenang di sana

~Bacaan Al-Fatihah & Yasin ku kirim & sedekahkan untuk arwah~


Aku tak tahu.. kenapa dalam seminggu dua ni, ingatan aku kepada arwah omm@ Afrizal Ramlan & arwah nenek Saimah Taib begitu kuat.. Sungguh.. aku tak mampu nak lelapkna mata.. terbayang setiap kenangan bersama arwah.. hanya al-fatihah & bacaan yasin yang ku kirimkan untuk arwah.. pemergian arwah begitu cepat.. sehingga serasa macam tak percaya.. serasa arwah macam masih hidup.. semoga arwah di tempatkan di kalangan orang beriman di sana.. Amin..

Tuesday, May 17, 2011

Cinta Ku Tulus Untuk Dia

Afzanizam Ramlan...
insan yang telah mengenalkan aku betapa indahnya cinta...
dan kerana dia, telah ku tutup pintu hati untuk lelaki lain...
cintaku pada dia x mengenal darjat, pangkat, harta...
yang aku tau, aku mencintai dia sepenuh hatiku & menerima dia seadanya..

ISLAM menggariskan...
seorang isteri harus taat kepada suaminya selagi ianya tidak melanggari hukum agama...
& aku tau, walau setinggi mana darjatku, pangkatku,hartaku...
bila aku akan bergelar isteri kepada Afzanizam Ramlan...
AKU TETAP & ADALAH ISTERI KEPADA DIA...

pernah aku bertanya kepada mamaku...
"Mama..xpe ke kalau nizam tu jawatan dia rendah?? xpe ke kalau pendidikan dia x sama macam kakak??"
Mama berkata "xpe..bukan itu semua yang menjanjikan kebahagiaan..kesefahaman sebenarnya penting..kalau seorang lelaki itu ada jawatan,harta,pendidikan sama dengan kita, tapi xtau tanggungjawab sebagai suami pun xguna jugak..bagi mama, cukuplah anak mama selesa dengan dia..kerja dia tetap...tau tanggungjawab..itu semua dah ckup.."

MAMA.. u r the best friend that i have in this world...
aku memang nak sangat & x sabar nk mendirikan ruamhtangga dengan Afzanizam Ramlan...
dia lelaki yang sempurna di mataku...

aku sendiri sebenarnya pun tak pernah meletakkan tahap pendidikan,taraf kehidupan,pangkat darjat, rupa paras sebagai syarat untuk aku memilih seorang lelaki menjadi suami aku...

cukuplah lelaki itu boleh menerima aku seadanya..
kelemahan aku..kelebihan aku..keluarga aku..
aku dah cukup bersyukur...
kerana...dari kecik aku dah di didik dengan kesederhanaan & tidak memandang rendah terhadap orang lain..kerana..rezeki bukan kita yang tentukan..semua ALLAH yang tentukan...
ada orang yang x berpendidikan tapi kehidupan dia senang...
ada juga orang yang berpendidikan tapi hidup sentiasa di selubungi masalah...

& bagi aku pula...lelaki ni berbeza dengan wanita..
lelaki yang macam ada SPM@Diploma je,xsemestinya dia tu teruk...
kita x tau planning dia mcm mana..
bila dah kawin, si suami ni masih boleh melanjutkan pelajaran...
yela...sebab dia dah lebih terjaga & terurus...dah isteri...hehehehe...
tapi wanita ni pulak,lain...
wanita bila dah berkahwin,kena jaga kebajikan suami & anak2..
& dialah yang kena membantu urusan si suami kalau suami nak smbung belajar...si suami mungkin dapat elaun, tp kan lagi bagus kalau suami isteri bekerjasama..hehehehe
& wanita bila dah berkahwin.kena patuh dengan suami...
kalau suami x izinkan,jangan buat...DOSA yang akan kita dapat...
dan aku percaya dengan kasih sayang Afzanizam Ramlan yang ALLAH kurniakan untuk aku...
dia sentiasa menjaga aku sebaiknya...&aku sentiasa menghormati keputusan dia...

entahlah..yang aku tau..setelah aku menerima cinta Afzanizam Ramlan...
aku dah melatih diri aku untuk menjadi isteri dia...
aku yakin dengan kasih sayang Afzanizam Ramlan...

Kalaulah dia tau betapa berertinya dia dalam hidup aku...
dialah sumber inspirasi aku..dialah kekuatan aku..
macam mana pentingnya keluarga aku dalam hidup aku..macam tu la pentingnya dia dalam hidupku...
I LOVE U SO MUCH SAYANG...MY BABY :) BOY...
I LOVE U WITHOUT ANY REASON....

Monday, May 16, 2011

Kembali ke Rahmatullah

~10:30malam 15/5/2011~


Afrizal Ramlan @ Omm telah kembali ke Rahmatullah setelah koma di ICU Hospital Putrajaya selama 2hari setelah terlibat dalam kemalangan & berlaku pendarahan dalam otak.

Kenangan bersama arwah masih segar dalam ingatan. Detik pertemuan pada 23 April 2011 merupakan kali terakhir sha berjumpa dengan Omm. Sha sangat terasa kehilangan Omm. Diharap keluarga Afzanizam Ramlan, terutama kepada isteri arwah Sumi Suriamorni bt Ismail tabah menerima berita pemergian Omm. Semoga arwah di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman. ~Al-Fatihah~

Sunday, May 15, 2011

Sangat risaukan Omm @ Afrizal Ramlan

kesan dari kemalangan motor, omm menghadapi pendarahan dalam otak.. dan keadaannya makin parah..sha sangat risaukan omm..sha doakan & takkan putus berdoa semoga keadaan omm bertambah baik & ada tindak balas yang positif.. AMIN...

Afzanizam Ramlan.. sha always with u.. b strong sayang..

Saturday, May 14, 2011

Doakan Keselamatan Afrizal Ramlan (Omm)

14 May 2011 3:40Pm

Nizam contact iqa..nizam dalam kesedihan.. abg dia accident, now at ICU..tolong doakan keselamatan omm..iqa doakan omm selamat..family nizam dah macam family iqa..memang iqa sentiasa doakan kesejahteraan family nizam..setiap kali habis solat..dari detik pertama iqa kenal zam..insyaALLAH zam..semuanya akan selamat..in ujian ALLAH kepada hamba2NYA..tanda DIA sayangkan hamba2NYA..nizam bawa2 bertenang..banyak2kan berdoa..

Friday, May 13, 2011

Awak... Yakinlah dengan cinta saya...

The title sounds "kontroversi??


bukannya sha gaduh dengan nizam...cuma entahlah...dari situasi sekarang ni, sha rasa macam nizam x cukup yakin dengan cinta yang sha dah jalinkan dengan nizam...

Afzanizam...
awak takut ye dengan penerimaan all my uncle & my auntie about your background???
awak no need terlalu risau about that...
bukannya sha x pernah kenalkan zam dengan all my uncle & my auntie...
all of them dah kenal u sayang... & xda halangan pun kan yang datang dari mereka???
& for your information, my family & most of my relatives bukan yang jenis pandang kedudukan, harta...
maybe have a certain yang pandang macam tu...
but, majoriti x pandang pun semua tu...
kedudukan, harta, pangkat semua tu boleh di cari bila2...
tapi persefahaman, kesetiaan & kepercayaan tu susah nak dapat...
awak tau x yang all my family kira dah percaya yang awak akan bakal jadi pasangan saya???
so.. just 1 thing that I hope from u my love..
please... BERSABARLAH SAYANG untuk sedikit waktu lagi ...
& TOLONGLAH PERCAYAKAN CINTA SAYA UNTUK AWAK...
nizam adalah lelaki yang sempurna di mata sha...
CINTA saya terhadap awak tak terbatas oleh waktu & CINTA saya memang tulus untuk seorang insan yang bernama AFZANIZAM RAMLAN...
kerana awaklah yang dulu membuat saya senyum & bangun semula dari kesedihan & kejatuhan lalu...
& saya yakin selamanya awaklah yang akan membuat saya senyum & sentiasa bersemangat...
I LOVE YOU SO MUCH SAYANGKU...

Wednesday, May 11, 2011

10 perkara yang perlu saya lakukan untuk Baby:)Boy & 10 perkara yang Baby :) Boy tak suka saya buat

10 perkara yang perlu saya lakukan untuk Baby:)Boy

  1. percayakan my Baby:)Boy
  2. jangan suka paksa2 & push2 Baby:)Boy
  3. jujur dalam setiap perlakuan
  4. jangan keluar lewat malam..Baby:)Boy tak suka
  5. jaga batas pergaulan antara lelaki & perempuan
  6. menerima Baby:)Boy seadanya
  7. jangan bertindak mengikut perasaan yang akan memudaratkan diri sendiri
  8. sayangkan family saya,sayangkan Baby:)Boy,sayangkan family dia
  9. jangan kongkong Baby:)Boy..dia juga nak berkawan
  10. fahami keadaan Baby:)Boy..dia keje..
10 perkara yang Baby:)Boy tak suka saya buat
  1. jangan lupa agama
  2. jangan keluar lewat malam melainkan dengan family
  3. jangan buka aurat depan bukan muhrim
  4. jangan terlalu bebas bergaul dengan kawan lelaki
  5. tidur tanpa bagitau Baby :) Boy.. nanti Baby :) Boy risau
  6. jangan tinggalkan makan. nanti sakit.
  7. jangan suka cerita masalah dekat orang luar
  8. jangan malas buat keje rumah
  9. jangan menggedik, jangan berkelakuan seperti lelaki
  10. jangan paksa2 Baby :) Boy.. nanti dia tertekan, migrain, sapa nak jawab??

Tuesday, May 10, 2011

~ Kita Satu ~

video

8 May 2011 ~ SELAMAT HARI IBU TO MY MAMA~

Mama...
Insan yang telah melahirkan ku ke dunia...
Insan yang telah menjaga ku dari kecil hingga dewasa...
Insan yang sentiasa bersama aku di saat susah & senang...
Insan yang sentiasa memberikan aku semangat di saat aku hilang arah tuju...

Mama...
Dalam rasa sayangku padamu...
Hingga tidak dapat di nilai segalanya kekayaan di dunia ini...

Mama...
Pandangan matamu mengusik jiwa ini...
Genggaman tanganmu memberikan kekuatan...
Pelukanmu memberikan ketabahan...
Kucupanmu memberikan cinta...

Siapalah aku tanpa MAMA...
Kerana MAMA...
Adalah hartaku yang tidak ternilai di dunia ini...
I LOVE U SO MUCH MAMA...
Terima kasih mama kerana telah menjaga kakak, membesarkan kakak, mengasuh kakak, mendidik kakak menjadi seorang insan yang bergelar WANITA sesempurnanya...
Tiada kata yang mampu menggambarkan betapa dalamnya rasa sayang kakak terhadap mama..
Tiada harta yang mampu menilai pengorbananmu selama kakak bernafas...
Mama adalah wanita terhebat di mata kakak...
Ketabahanmu, Kegigihanmu, Kesabaranmu, Kecantikanmu, Kelembutanmu...
semua menjadi impianku...
Andainya kakak bisa setabah mama, segigih mama, sesabar mama, secantik mama, & selembut mama...
KAKAK SAYANGKAN MAMA SANGAT2....

Thursday, May 5, 2011

Aku cinta dia sahaja





ingat lagi 3tahun lalu..

masa mula2 sambut salam perkenalan,bersama restu mama & sayang yg dah lama aku pendamkan dlm ht, aku menyambut salam cinta dari dia...
hehehehehe... dan teringat pesan ayah " kalau memang betul orang tu jodoh kita, penyelesaian mesti ada untuk setiap masalah yang berlaku"
ayah... mama...
dua insan yang memberi aku keyakinan terhadap cinta seorang lelaki...
dialah lelaki yang terbaik yang aku miliki....
memang dia bukan yang pertama...
namun, dialah yang terakhir...
tiada yang lain selepas dia...
dan pada dia aku serahkan semua rasa sayang aku pada dia...
aku tak tahu kenapa kadang2 aku tega menyakiti hati dia dengan perangai ku...
walau aku tahu, aku tak berniat begitu....
dia tetap sabar melayan kerenah ku...
aku ingin berubah untuk dia...
tapi masa kadang2 menguji aku & dia...
setiap usaha ku untuk berubah belum menemui kejayaan sepenuhnya...
yang aku tahu, bila aku mencintai dia, aku tak jadi orang lain...
aku menjadi bertambah semangat...
KINI... langkah cinta kita hampir menuju arahnya...
insyaALLAH.. tak lama lagi aku akan menjadi tunang kepada dia & isteri kepada dia...
terima kasih sayang kerana menghulurkan salam percintaan yang indah...
walau kita sering bergaduh, namun percayalah...
aku hanya menyayangi kamu...
dan aku sebenarnya amat memahami kamu...
dan aku sentiasa mohon& xpernah putus berdoa pada ILAHI....
janganlah kamu meninggalkan aku,kuatkanlah jodohku dengan kamu..satukanlah aku dengan kamu dalam ikatan pernikahan yang di restui oleh ahli keluarga kita...
"berilah peluang untuk ayg berubah sayang"
~Salam Sejahtera~ ~Janji~ ~Inilah Cinta~ ~Tercipta Untukku~ ~Baik-baik Sayang~

Tuesday, May 3, 2011

3rd Anniversary ~Ku Yakin Engkau Menjemputku~






Aku selalu teringatkan wajah kekasihku
Saat aku memainkan lagu & ku cuba dengarkan
Dengan nada & lirik yang sederhana
Menceritakan kisah tentang kita

Ku ingin peluk tubuhmu bila aku lemah
Bila aku terjatuh kau datang menyelamatkan aku
Inilah syurga kita & hanya kita yang menguasainya
Inilah tempat kita bersandar & bertakhta

Tenangkan aku sayang
Ku sambut engkau datang
Kerna ku yakin engkau akan menjemputku

Andai aku menangis hapuskanlah airmataku
Kerna ku yakin ku tetap milikmu

Tenangkan ku sayang
Tepatilah janjimu padaku
Ku ingin jadi wanita terhebat di hatimu seperti yang kau katakan padaku
Ku ingin kau peluk tubuhku & ku ingin mati di pelukkanmu
Biar seluruhnya tahu..AKU MILIKMU